Wie is Martijn?
Ik ben Martijn: Illustrator, cartoonist en animator. In 1972 geboren te Rotterdam. In 1997 als illustrator afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie te Rotterdam en sinds 2007 werkzaam als freelance illustrator en animator.
Wat doe ik?
In het kort: ik visualiseer. Als illustrator maak je een beeld wat een toevoeging of verduidelijking geeft aan de tekst. Als cartoonist geef je een ludieke draai aan de tekst om zodoende de kern van het verhaal te accentueren. Als animator leg ik een verhaal of proces uit in beeld. Ik laat mijn illustraties tot leven komen. Ik monteer dit tot een vlot lopend verhaal. Voorzien van een voice-overstem, geluidseffecten en muziek.
Ik begeleid in alle gevallen het hele proces. Van concept, ideevorming naar schetsen en storyboards. Van movingstoryboards naar eindproducten. Ik maak gebruik van mijn netwerk aan tekstschrijvers, voice-over sprekers, muzikanten en filmmakers.

Bij mij begint alles met het potlood. Mijn beelden worden vaak met de hand getekend. In sommige gevallen kleur ik mijn werk digitaal in. Voor de variatie heb ik ook een digitaal getekende stijl.

De vrijheid, het creatieve, het tekenen, het animeren, het brainstormen, het ondernemerschap, het klantencontact, mijn atelier en mijn pot met inkt maken mij een gelukkig persoon.

Back to Top